Koppla Google Analytics 4
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om du inte redan har ett Google Analytics 4 konto kan du ta hjälp av denna guide.

Har du tidigare haft Google Analytics Universal?

Google Analytics 4 är nästa generation av Googles mätningslösning och ersätter Universal Analytics. Från och med 1 juli 2023 slutar Universal Analytics-egendomar att behandla nya träffar. Om du fortfarande använder Universal Analytics behöver du övergå till Google Analytics 4 snarast. Efter 1 juli 2023 kommer du ha tillgång till din tidigare behandlade data i Universal Analytics under minst sex månader.

GA4 skapades bland annat för att anpassas till EU och GDPR efter Schrems II-domen som kom 2020 där EU:s dataförordning anser att gamla analytics inte håller måttet. Notera att all data du idag har i universal inte går att flytta över till GA4.

Steg 1: Hämta Google Analytics tagg-kod

Gör så här när du har skapat ett konto och en egendom:

1. Lägg till ett webbdataflöde i din Google Analytics 4-egendom.

2. Ställa in mätkoden på din webbplats. Koden ska se ut som nedan.

Steg 2: Lägg till koden i plattformen

1. Logga in till plattformen

2. Klicka på Webbplatsinställningar

3. Gå till Egen kod

4. Klistra in koden under Anpassad sidhuvudkod