Systemsidor (medlemsportal, butikskassa osv)
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

En systemsida är precis som det låter en sida som skapats av systemet och som behövs för att alla funktioner ska fungera korrekt.

Följande systemsidor finns:

Sidan hittas inte - Är din 404-sida som besökare hamnar på om de besöker en länk som inte fungerar.

Inte tillräckligt med behörigheter - Här hamnar besökare som försöker komma åt en sida som är låst, t.ex till medlemmar.

Sidan är skyddad - Om du låst en sida till lösenord hamnar besökarna på denna sida.

Medlemsdetaljer - Om medlemmar går till sin profil (/member) så är det denna sida de möts av. Du kan inte redigera widgeten men du kan redigera blocket samt lägga till block.

Medlemsinloggning/registrering - Här hamnar de som går till inloggning (/signin) eller klickar på inloggningsikonen som går att lägga till som widget i headern. Vänsterklicka på widgeten för att redigera den. Du kan här välja om du vill aktivera/inaktivera inloggning och registrering samt välja standardgrupp.

Butikprodukt - Produktsidan när systembutiken används. Vänsterklicka och välj Inställningar för att redigera widgeten.

Butikkatalog - Webbutiken som används av systemet om du aktiverat butik. Vänsterklicka och välj Inställningar för att redigera widgeten.

Varukorg - Varukorgen/kundkorgen besökaren kommer till efter de lagt en produkt i varukorgen om de inte går till köp direkt. Vänsterklicka och välj Inställningar för att redigera widgeten.

Butikskassa - Kassan/utcheckningen som används av systemet om du aktiverat butik och inte har placerat en egen kassa-widget på anpassad utcheckningssida. Vänsterklicka för att få upp alla inställningar. Du har både val kring produkter, styling och inställningar.

Ordern slutförd - Här kommer kunder som genomfört ett köp via systemkassan, om inte en egen anpassad tacksida är inställd.

Ordern hanteras - Denna sida ser kunder som genomfört ett köp och ordern behandlas.

Ordern avbruten - Om kunden avbryter sin order kommer de hit.

Orderfel - Om ordern inte kan behandlas hamnar de här.

Ladda ner beställningsfil - Om du säljer en digitalt produkt som kräver nedladdning kommer de komma hit för att ladda ner den.

Prenumeration bekräftad - Om du använder Webbas inbyggda e-postmarknadsföring kommer prenumeranter komma hit när de bekräftat mailprenumerationen.

Om du behöver återställa en systemsida till original

Klicka då på kugghjulsikonen vis systemsidan du önskar återställa så får du upp en popup-ruta där du kan välja Återställ sida.

Om du önskar ge tillgång till och länka till en systemsida:

Medlemsprofil: /member

Medlemsinloggning: /signin

Butikskatalog: /store (om du ej ändrat denna URL i sidinställningarna)

Butikskassa: /store/cart

Utcheckning: /store/checkout

Slutförd order (tacksidan): /store/checkout/completed

Ladda ner beställningsfil: /dl

Hur du länkar till dessa:

För att länka direkt till dessa sidor från en knapp, meny, hyperlänk, etc, så väljer du "Extern länk" från menyn till vänster i den ruta du får upp när du ska länka till något.

Du kan välja om den ska öppnas i samma flik eller ny flik. Du kan även länka till medlemsdetaljer genom widgeten "Logga in/profil" från headern.

Du kan även länka till medlemsdetaljer genom widgeten "Logga in/profil" från headern.