Videohosting - Går det att hosta/lagra videor i plattformen?
Videohosting - Går det att hosta/lagra videor i plattformen?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Webbas plattform ingår ingen videohosting, utan vi rekommenderar att du använder en videohost. De verktyg som fungerar med plattformen idag är Vimeo, Youtube eller Wistia. Du bäddar sedan in video genom att i Byggaren välja widgeten som heter Video, och där länka till videolänken.

Om du ändå vill lagra videor på Webbas:

Om du trots allt vill hosta videor på plattformen kan du göra det men med vetskapen att du i varje prenumerationspaket har en viss begränsning på lagring, och denna kan uppfyllas snabbt vid lagring av videor då videor ofta är väldigt stora.

För att hosta och visa video genom Webbas kan du använda dig av en kodgenerator så som https://webcode.tools/generators/html/video för att generera en HTML kod för videon och sedan lägga in koden i widgeten ”Bädda in” (ej widgeten "video" här) för att visa den på sidan där du placerar inbäddningen.

Du går alltså in i filhanteraren, laddar upp videon och hämtar länken till denna. Det är denna länk du genererar en HTML kod till. Du kan i denna guide se vart du hittar filhanteraren.

Notera att du har begränsat med utrymme per prenumerationspaket. Via översikten av våra prenumerationspaket kan du vid "Utrymme/lagringsplats" se hur mycket utrymme som ingår i det paket du valt.