Filhanterare: Ladda upp bilder och filer
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Filhanteraren är där du kan ladda upp och hantera alla dina foton och filer.

För att komma åt filhanteraren kan du göra på följande sätt:

1. Via bildinställningar med widgeten Bild, genom att klicka på kamerabehållaren:

2. Genom att klicka på Webbplatsinställningar -> Filhanterare och sedan välja antingen Alla filer eller Alla bilder.

Så vad är skillnaden?

Alla bilder - om du bara vill ladda upp bilder, välj detta alternativ. Det kommer att ändra storlek på dina bilder (om de är riktigt stora) och komprimera dem. Detta fungerar på samma sätt som att ladda upp dem via bildwidgeten.

Alla filer - som är passande när du vill ladda upp vilken annan typ av fil eller en bild du vill behålla i originalstorlek och samma kvalitet.

Notera! Att ladda upp en bild i alternativet 'Alla filer' skapar inte en miniatyr om du vill välja den senare i en bildwidget.

Inuti filhanteraren klickar du sedan på Ladda upp en fil.

Hitta royaltyfria bilder med Unsplash

I filhanteraren kan du längst ned till vänster klicka på Bildkatalog för att söka och bläddra igenom miljontals royaltyfria Unsplash-bilder som du kan använda på din hemsida. Unsplash utgår från engelska och dina sökord behöver därmed bestå av engelska ord.

Fungerar inte länken till uppladdad fil?

Om du försöker öppna en fil som får "access denied" som felmeddelande kan det ske om filen, eller mappen som filen ligger i, innehåller specialtecken som webbläsaren inte kan läsa av. Till specialtecken tillhör även åäö som är känsligt i länkar. Ändra först filnamnet så den inte innehåller specialtecken och ladda sedan upp den på nytt igen, och koppla om eventuell länk du har till filen. Är det mappen som innehåller specialtecken behöver du skapa en ny mapp och ladda upp filen på nytt där.