Bildinställningar
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du använder widgeten Bild får du upp rutan med inställningar för denna genom att klicka på bilden.

1. Redigera bild öppnar bildinställningar där du kan välja/byta ut bilden i widgeten. Du kan även:

• Kryssa i Sträck vi behov för att få bilden att fylla sitt block. Detta kan innebära att bilden beskärs eller förlorar kvalité om bilden är mindre än blocket den är placerad i. Du kan läsa mer om det i denna guide.

• I fältet Bildbeskrivning anger du en beskrivning av bilden. Denna ska både vara sann till bilden och även få med sökbara ord för att gynna sökmotoroptimeringen då detta är en alt-tag inom SEO.

• Skugga gör att du kan lägga en inre eller yttre skugga till bilden.

• Lägg till bildöverdrift innebär att en liten ruta överlappar bilden som innehåller rubrik och text.

2. Redigera länk öppnar en ruta med val kring av som sker vid klick på bilden.

• Öppna bild i Lightwidget gör att bilden öppnas i en popup i verklig storlek. Visar du bilden mindre på din webbplats men önskar att besökaren ska kunna förstora bilden kryssar du i denna inställning.

• Öppna länk vid klick gör att du får upp en ruta där du kan välja vart besökaren ska tas om de klickar på bilden.

3. Justeringsinställningar gör att du kan välja om du vill justera bilden till vänster eller centrerat.

4. Animation öppnar animeringsinställningar där du kan välja animeringstyp till bilden, och inställningar kring detta. Du kan även här välja fördröjning av element om du önskar att bilden kommer in senare.

5. Kopiera gör att widgeten sparas bland kopierade widgets så att du kan klistra in den på annan sida eller annan plats. Du kan läsa mer om denna funktion i guiden Kopiera block och innehåll.

6. Klickar du på papperskorgen Raderar du widgeten.