Vanliga frågor om att skapa kurs i Webbas
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Här samlar vi vanliga frågor vi får om att skapa kurs i Webbas.

Går det att sälja kurser i Webbas?

Absolut! Då det finns funktionalitet för just medlemskap så går det bra att sälja även kurser som då blir kursmedlemmar. Vid köp av kurs eller medlemskap får medlemmen ett konto de kan logga in till för att nå innehållet du specifikt låst till den medlemsgrupp de hamnar i.

När det kommer till att bygga upp själva kursinnehållet via plattformen kan det vara värt att veta att vissa funktioner (som renodlade kursplattformar har) ännu är under utveckling, så som att kunna droppa moduler/innehåll eller kunna följa kursgången/slutföra uppgifter. Vi kan i nuläget inte säga när utvecklingen av dessa lanseras.

Fördelen med att Webbas fungerar annorlunda mot renodlade kursplattformar är att du har väldigt mycket valmöjligheter när det kommer till utseendet. Det finns mallar för kurser så du kan få det likt bilderna nedan, men du har även all frihet att välja utseendet själv. Du är alltså inte låst på samma sätt som du är med kursplattformar som följer ett exakt utseende du inte kan påverka. Här kan du personifiera precis hur du vill ha det.

Här kan du se skärmbilder på hur en kurs är upplagd i Webbas plattform med en översikt av moduler, och sedan kursinnehållet för en av modulerna.

Hur skapar jag en webbplats med medlemskap och kurs?

Kan varmt rekommendera denna guide där du även får en videoguide som visar grunden i att bygga en kurs och hela processen att skapa ett medlemskap. ​​I den här guiden kan du även se hur det ser ut i medlemskapet för dina medlemmar.

​​Obs! I de här guiderna visar vi när vi skapar kursen/medlemskapet via sidor i byggaren. Läs mer nedan om skillnaden att bygga kurs i byggaren vs. i en funnel. ​

Kan jag ställa in vilken sida medlemmen ser när de loggar in?

Kolla in den här guiden för att se hur du väljer vilken sida som ska vara startsida när någon loggar in i medlemskapet.

Finns det någon kurs om hur jag skapar en kurs?

I dagsläget kan vi tipsa om denna minikurs som lär dig hur du säljer onlinekurser via Webbas. Här får du lära dig hur du skapar kursen i en funnel.

Är det bäst att bygga sin kurs i en funnel eller i byggaren?

Vi rekommenderar att skapa din kurs i en funnel. Dels för att du i en funnel kan ta del av mer ingående statistik hur många som besökt respektive kursdel samt överblick på konverteringsgrad och försäljning.

Men framför allt för att du i en funnel får mindre administration då många knappar automatiskt ställer in sig på "Nästa steg" vilket förenklar för dig när du någon gång kanske behöver ändra flöde eller innehåll. Då kommer du inte behöva byta länk på lika många platser så som om du bygger i byggaren. Önskar du dessutom att din kurs ska ha ett helt eget domännamn är det lämpligt att koppla det domännamnet till funneln (viktigt då är att funneln är placerad utanför webbplatsen som du kan lära dig om här).

När du ska skapa en funnel finns det totalt 4 olika kursmallar du kan välja bland som hjälper dig komma igång. Vill du läsa mer om funnels i allmänhet kan du läsa om det här.

Måste jag skapa en ny meny på varje sida eller kan jag koppla ihop dem?

Du kan skapa så kallade globala kolumner vilket innebär att varje sida du ställt in till en specifik global kolumn, kommer ändras om du gör en justering på någon sida som använder samma globala kolumn. I kurssammanhang kan det ju vara så att du vill ha exakt samma meny som visas för alla avsnitt i kursmodul 1. Sen när kunden kommer till modul 2 så kommer en ny meny som berör den modulen och följer med genom alla avsnitten och så vidare.
Kolla den här guiden för att se hur du ställer in globala kolumner.

Vilka format kan jag ha med i kursen?

Du kan ha med de flesta ljud, bild, text och videoformat. Du placerar lämplig widget och laddar sedan upp/länkar till din mediakälla. Läs mer om widgets här.

Kan jag tidsbegränsa en kurs?

Det finns ingen inbyggd funktionalitet för detta idag. Men det finns en workaround som vi tipsar om här.