Hoppa till huvudinnehåll
Kunddatabegäran
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med den nya dataskyddsförordningen GDPR har alla kunder rätt att få en kopia av alla personuppgifter som lagras och bearbetas av dig.

Du bör ge dina användare ett sätt att begära eller ta bort deras data. Du kan till exempel skapa ett formulär på din webbplats där kunder kan begära sina uppgifter.

När en kund begär sina uppgifter bör du ge kunden en kopia av all personlig information som du har om kunden. Detta kan vara data som lagras på olika platser (som dina autosvarare, information i CRM eller kundens data i vår plattform).

För att begära tillgängliga personuppgifter som lagras på våra servrar, gå till Webbplatsinställningar -> Cookies och integritet -> Begär kunddata längst ner. Notera att det kan ta upp till 30 dagar att ta fram all information men inom denna tidsram kommer vi att förse dig med all information som vi har för den specifika kunden (identifierad via e-post) på din webbplats. Du kan sedan tillhandahålla den informationen utöver all annan information som du kan ha samlat in via tredjepartstjänster.

Obs! När du begär en radering av data kan det ta upp till 60 dagar innan hela plattformens system har tagits bort.

Fick du svar på din fråga?