Ställa in moms för butiken
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du ställer in momssats genom att gå till Butik > Inställningar > Moms. Här kan du sedan klicka på "Lägg till land". Du kan även här ställa in momsalternativ för om du vill inkludera moms i produktpriset. Väljer du att ha den urkryssad som bilden nedan kommer priserna visas exklusive moms.

Välj antingen Global på land för att de ska gälla alla länder eller lägg till varje land för sig du säljer till så de får sina egna inställningar. Du kan bland annat ställa in om momsen ska heta något annat än just moms, momstyp (om det avser procent eller fast belopp) och ange momsbelopp som gäller för det landet.

Du kan också välja om denna inställning ska tillämpas på frakt också och om undantag ska göras för företag (undantag för företag brukar göras för andra EU länder). I Sverige betala även vi som företag moms då det dras av i efter hand mot skatteverket.

Önskar du använda flera momssatser?

Notera att du endast kan ställa in en momssats per land och webbplats/funnel. Önskar du sälja produkter med olika momssatser kan du komplettera din webbplats med en funnel som då får annat system men notera att funneln då behöver ligga utanför webbplatsen (vilket den automatiskt gör när den skapas om du inte flyttar in den). Du kan läsa om funnels i denna guide. Ligger funneln fristående utanför webbplatsen får den sitt egna system (egen butik osv) vilket betyder att du där då kan ställa in annan momssats. Men eftersom den just får sitt egna system behöver du ställa in allt där också med egna inställningar och alla kontakter samt köp hamnar i eget CRM och egen butik. Detta är alltså endast en work around.