Flera språk
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns ingen inbyggd funktion i nuläget för att ha en och samma webbplats på flera språk eller multilanguage, men det finns alternativ att lösa det på.

Alternativ 1: Duplicera webbplats och översätt

Vill du använda dig av flera språk/länder kan du skapa flera webbplatser, en webbplats för varje språk.

Då det finns funktion för att duplicera en hel webbplats kan du göra klart en webbplats för ett språk för att sedan duplicera webbplatsen och där översätta till nästa språk. När du duplicerar en webbplats följer allting med i systemet, så både hemsida, funnels, CRM, butik, bokning och e-postmarknadsföring. Du kopplar sedan vardera webbplats mot respektive domän (med .se , dk, .com eller vad du valt) och väljer språk i byggaren under Webbplatsinställningar > Språk och tid.

Du kan sedan i menyn på respektive webbplats lägga till en bild på en flagga eller bara skriva språket, för att länka till webbplatsen med annat språk, och vice versa.

Det som du behöver notera är att om du sedan gör ändringar behöver du göra det på båda var för sig då webbplatserna har olika system.

Alternativ 2: Använda ett tillägg som Weglot

Vill du kunna ha en och samma webbplats på olika språk för besökaren kan du använda dig av ett tillägg, t.ex Weglot.com. Tillägget är gratis upp till ett översatt språk och 2000 ord, därefter kostar det. Du kan se deras olika planer här.

Du kan ta hjälp av denna guide för att bädda in tillägget på din webbplats. Du kollar då under "JavaScript integration" och koden klistrar du då in under webbplatsinställningar > Egen kod > Anpassad sidhuvudkod.