Alla samlingarApplikationer
Hur du lägger till Flodesk i Webbas plattform
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Använder du Flodesk som e-postmarknadföringsprogram och vill integrera det i Webbas plattform?

Webbas plattform har flera applikationer som enkelt går att kopplas ihop med plattformen, till exempel Mailchimp och Mailerlite. Flodesk är tyvärr inte en av dem, än. Men det går att integrera Flodesk med Webbas plattform med hjälp av lite egen kod.

Hur du lägger till Flodesk inline-formulär (inbäddat formulär) till din webbplats

1. Börja med att logga in på ditt Flodesk-konto. Skapa ett inline formulär och skräddarsy det som du vill.

2. I slutet av processen kommer du att se två kodsnuttar, en header-kod och en inline-kod. Du kommer att behöva båda för att lägga till ditt formulär i Webbas plattform.

3. När du fått båda kodsnuttarna, så trycker du på Copy för att kopiera Header code.

4. Öppna en ny flik i din webbläsare och logga in i Webbas plattform.

5. Gå till Webbplatsinställningar > Egen kod > Anpassad sidhuvudkod och klistra in kodsnutten här.

6. Tryck på Spara längst ned i höger hörn

7. Gå tillbaka till sidan för ditt Flodesk konto och kopiera Inline code.

8. Ta dig tillbaka till Webbas plattform och gå till den sida och det specifika blocket på din webbplats där du vill att ditt formulär ska synas.

9. Tryck på plustecknet Lägg till widget dra in widgeten Kod i blocket.

10. Klistra sedan in kodsnutten i den svarta ruta som dyker upp.

11. Klicka bort rutan och tryck på Spara högst upp till höger i Byggaren.

12. Klart! Ditt formulär kommer att synas på sidan där du lagt till kod-widgeten. Observera att du endast kommer att se en svart ruta med texten “custom code” i redigeringsvyn. Gå till Förhandsgranskning av webbplats för att se hur det ser ut live för en besökare.

Lägg till ett popup-formulär från Flodesk på alla sidor

Om du föredrar att ditt Flodesk-formulär ska synas som en pop-up på din webbplats ska du istället följa denna guide.

1. Börja med att logga in på ditt Flodesk-konto, skapa ett pop-up formulär och skräddarsy det som du vill.

2. I slutet av processen får du en Header code du behöver för att lägga till ditt formulär i Webbas plattform.

3. Kopiera kodsnutten med knappen Copy

4. Gå tillbaka till fliken för din hemsida, gå till Webbplatsinställningar > Egen kod > Anpassad sidhuvudkod.

5. Klistra in kodsnutten i den svarta rutan.
OBS! Har du lagt till koden för ditt Inline-formulär enligt guiden ovan klistrar du bara in koden för pop-up formuläret under den koden.

6. Tryck på Spara. Din pop-up kommer nu att synas på din hemsida.

Notera: Med denna metod kommer din pop-up att synas på alla sidor på din webbplats.

Hur du lägger till ett pop-up formulär på en specifik sida

Om du vill att din pop-up ska synas på en specifik sida och inte på alla sidor kan du följa stegen nedan.

1. Kopiera header-koden du får när du är klar med din pop-up.

2. Gå till den specifika sidan du vill att din pop-up ska synas på.

3. Tryck därefter på kugghjulet Webbplatsinställningar > Egen kod > Sidans header markup (under rubriken Sidans kod) och klistra in koden.

OBS: Du måste vara i redigeringsläge på den sida du vill att din pop-up ska synas på.

4. Tryck på Spara längst ned till höger.

5. Din pop-up kommer nu att synas på den sidan du valt.

6. Upprepa eventuellt processen på alla sidor du vill att popupen ska synas på.

Hur du länkar från din webbplats i Webbas till ett full page formulär i Flodesk

Föredrar du att inte använda dig av kod kan du enkelt länka från din webbplats till en landningssida med ett formulär i Flodesk. Det du behöver göra är att skapa ett full page formulär i Flodesk och kopiera URL-länken du får i slutet.

1. Logga in i ditt Flodesk-konto och skapa ett full page formulär.

2. I slutet av processen när du redigerat klart får du en länk som leder direkt till ditt formulär.

3. Kopiera länken med knappen Copy.

4. Gå till din webbplats och välj var du vill placera din länk. Här har du TVÅ val: antingen som text-länk eller som en knapp.

Gör en text-länk

1. Lägg till en text-widget.

2. Skriv din fras eller ordet du vill länka från t.ex. "Hämta gratis guide".

3. Markera texten och tryck på länkikonen.

4. Välj Extern länk och klistra in länken från Flodesk i rutan för URL.

5. Tryck sedan på Välj och glöm inte att spara.

Dela länk med en knapp

1. Lägg till en knappwidget där du vill ha den.

2. Klicka på Redigera eller länk-ikonen.

3. Klicka på Extern länk och klistra in koden i rutan för UR

4. Tryck på Välj och glöm inte att spara.

Här kan du också välja om du vill att länken ska öppnas i samma flik eller i en ny flik. Vid länkning till externa sidor eller webbplatser rekommenderar vi att du väljer att öppna i ny flik för att behålla besökaren på din webbplats.