Alla samlingarPopup
Skapa en pop up
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Öppna menyn i din sidbyggare och välj att du vill skapa en ny pop up.

Du kommer nu få upp en meny med lite olika mallar på pop ups. Vill du designa en helt och hållet själv väljer du Tom popup.

När du skapat din popup har du en meny med dessa alternativ. Läs nedan om vad du gör på respektive menyfält.

Pop up inställningar

Här ställer du in villkoren för din pop up.

• Hur den ska synas på skärmen

• Döpa den

• Om den ska synas på mobila enheter

• Och villkoren vad som ska aktivera att pop upen syns.

• Efter tid på sidan = Pop upen dyker upp efter vald tidsreferens.

• Efter sidrullning = Visas efter t.ex. 50% skroll på sidan.

• Vid lämning av sidan = Systemet känner av att besökaren verkar vara på väg att kryssa ned/lämna sidan. Då kommer pop upen fram.

• Det kan vara så att du inte har några villkor utan att pop upen endast ska synas när någon t.ex. trycker på en knapp på din webbplats. Då markerar du ingenting i dessa inställningar här. När du länkar till saker via menyer, knappar etcetera på sidan finns alltid pop up med som ett alternativ. I detta scenario väljer du då bara vilken pop up som ska komma fram vid knapp-/länktrycket.

• Välj om den ska återkomma under sessionen för besökaren eller endast synas en gång. Rekommenderat att inte ha att den återkommer då det kan upplevas som ett störande moment för besökaren när något hoppar fram om och om igen. Kan däremot vara nyttigt vid mycket viktig information.

• Sist men inte minst, välj hur den ska hoppa fram.

Visa på - Ställ in sida eller sidor din pop up ska visas på

I menyvalet Visa på ställer du in vilka sidor på webbplatsen som din pop up ska visas på . Kan ju till exempel vara så att den är anpassad för en unik produktsida och endast ska synas där.

Designa och anpassa din pop up

Via penseln i menyn kan du anpassa din pop up med färger och typsnitt. Du kan alltid anpassa din pop up med valfri widget från widgetmenyn också.

Hur kan jag pausa eller inaktivera en pop up utan att radera den?

När du tillfälligt vill pausa en pop up för att återanvända går du bara in i dina inställningar och stänger av alla villkor som aktiverar din pop up att visas samt bockar ur alla sidor.