Hoppa till huvudinnehåll
Alla samlingarE-butiken
Bokföra kvitton och försäljning från Stripe och Webbas
Bokföra kvitton och försäljning från Stripe och Webbas
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Så här gör din kund

Om du säljer tjänster och produkter till företagskunder och har kopplat din kassa till Stripe kan det vara bra att känna till att Stripe tyvärr inte specificerar moms på kvittot.

Vad man då behöver göra är att redovisa orderbekräftelsen man fått från Webbas vid köptillfället (här står momsen specificerad) tillsammans med kvittot från Stripe.

Så här redovisar du din försäljning

Underlag från Webbas för din egna redovisning tar du ut genom att gå till Butik -> Beställningar och sedan filtrera längst upp på vilket datumintervall du önskar ta ut en rapport.

Och sedan väljer du Mer ut till höger och Exportera. Så kommer en rapport skickas via mejl som CSV fil till dig inom kort.

Detta kompletterar du genom att ta ut rapporter från Stripe. Här är det bäst att prata med en redovisningskonsult så att du vet att du får ut de underlag du behöver från Stripe utifrån din verskamhet.

Går det att integrera sin bokföring med Webbas?

Det finns inga direkte integrationer med Webbas till bokföringsprogram. Däremot har vissa bokföringsprogram kopplingar med tredjepartsleverantörer som gör att ditt konto hos Stripe kopplas samman med ditt bokföringsprogram.

Hos Webbas sker aldrig den faktiska transaktionen ekonomiskt, den sker alltid hos betalleverantören du har. Så när du t.ex. aktiverat Stripe i din kassa är det Stripes kassa som syns i Webbas och de äger hela betalningsförloppet. Vi på Webbas är "endast" en plattform som möjliggör att placera den här kassan för att köp skall ske på webbplatsen. Du får statistiken i Webbas och kan administrera själva ordern. Men de transaktionella delarna sköts hos betalleverantören så som verifiering av betalning, utbetalningar och återköp.

Så du som kund kan koppla Webbas till en betalleverantör (t.ex. Stripe).

Ha ett bokföringsprogram som du kopplar ihop med en tredjepartsleverantör som har koppling mellan Stripe och ditt bokföringsprogram. Och på så vis kommer dina transaktioner hos Stripe automatiskt bokföras. Observera att denna funktion inte har koppling till Webbas.

Fick du svar på din fråga?