Globala stilar - färg, typsnitt och utseende
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Anpassa snabbt färg och typsnitt utifrån ditt varumärke med hjälp av funktionen globala stilar. Nedan finner du förklaring på hur globala stilar fungerar och hur du kan använda funktionen på bästa sätt. Under texten finner du även en video.

Färgpaletten

När du väljer din färgpalett så kan det vara bra att tänka på följande:

• Primär färg: Den som syns på t.ex. dina systemknappar. Här rekommenderar vi att välja en av dina mörkare färger i din färgpalett eftersom texten på knapparna automatiskt är satt till vit. Så att du får kontrast på knapparna.

• Sekundära färger: Påverkar inget specifikt. Men det kan vara bra att tänka på vid byte av färger att byter du ut en mörk färg i paletten under sekundära färger - så är det bra att byta den mot en ny mörk och vice versa. På så vis minimerar du risken för massa manuell redigering där t.ex. en mörk färg ersätts med en ljus och så är texten ljus också vilket du kanske inte ser såvida du inte kollar igenom varje sida.

• Bakgrundsfärg: Den färg som blir standard som bakgrundsfärg på webbplatsen.

• Generell textfärg: Den färg din text i t.ex. bloggrubriker med mera kommer ha.

Typsnitt

Vill du lära dig hur du lägger till typsnitt i dina globala inställningar kan du läsa mer om det i den här guiden.

Globala stilar för mobilversionen:

Du kan lära dig mer om hur du anpassar dina globala stilar för mobilversionen i denna guide.

Bra att veta vid ändring av globala stilar:

Om det är så att det är en text som inte använt sig av det ursprungliga typsnittet som var inställt, så kommer den inte att ändras vid ändring av globala stilar utan då behöver du ändra manuellt. Globala stilar kommer inte ändra på allt, t.ex. knappar och vissa punktlistor. När du skapat en knapp (eller annan widget) du gillar kan du använda dig av kopiera/klistra in funktionen för att använda samma utseende. Vi förklarar det närmre i denna guide.