Hur ser medlemskapet/kursen ut för medlemmar?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur medlemsportal/kursportal, inloggning och kursinnehåll ser ut för medlemmar

Innan du går live med din kurs eller ditt medlemskap är det bra om du testar hela processen som om du vore en besökare eller medlem för att se så alla steg fungerar korrekt. Så här skulle ett test kunna se ut:

1. Börja från början från landningssidan

Klicka på de knappar du har för att se så de fungerar och du kommer på rätt sida efter klick.

2. Genomför ett köp för att testa utcheckningen

Vid direktbetalning (Stripe, paypal eller liknande) har de ofta testkort du kan använda om du inte vill genomföra ett riktigt köp du behöver återbetala, eller så väljer du manuellt betalsätt som banköverföring. Notera att vid manuell betalning behöver du under Butik > Beställningar > Åtgärder slutföra ordern och markera den som betald för att den ska gå igenom och medlemmen ska få mail som avser medlemskapet.

3. Kolla så du kommer rätt efter köp + att knappen i medlemsmailet länkar rätt

Om du inte kommer till rätt sida efter köp (t.ex den översiktssida eller kursinnehållssida) eller om knappen i mailet medlemmen inte länkar korrekt behöver du dubbelkolla sidan du valt under CRM > Medlemsgrupp > Gruppens inställningar > Sida att omdirigera till efter inloggning.

4. Testa sidor och länkar

Klicka rundor på kurssidan eller medlemssidan för att se så alla olika sidor och knappar länkar korrekt och du kommer till korrekt sida efter klick.

5. Testa inloggningssidan/medlemsportalen

Om du inte redan lagt till en inloggning för dina medlemmar kan du göra detta genom att lägga till en widget i menyn i headern som heter Logga in/Profil. När du gjort detta kommer dina medlemmar kunna logga in och då är det detta de kommer se. Under Mitt medlemskap kan de se vilka medlemskap de har tillgång till. Klickar de på knappen VISA kommer de komma till den sida du valt i steg 3 (CRM > Medlemsgrupp > Gruppens inställningar > Sida att omdirigera till efter inloggning).

Om du inte gjort ett testköp och vill testa inloggningen kan du lägga till dig själv som medlem i CRM-systemet. Klicka på Åtgärder så får du upp val om att tilldela medlemskap. Om du redan gjort detta finner du fliken Grupper där du kan hantera grupper (lägga till/ta bort medlem ur grupp).