Skapa en rabattkod
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Webbas Butik hittar du funktionalitet för att skapa såväl automatiska rabatter som rabattkoder. Perfekta för till exempel rabatter vid vissa aktiviteter eller kampanjer eller när du vill ge rabatt till samarbetspartner att använda. Här får du en steg för steg guide för denna funktionalitet.

Gå till menyvalet Rabatter i din Butik.

Du kommer nu se en översikt av de rabatter du både har aktiva/inaktiva idag.

För att lägga till en ny rabatt, tryck på knappen Lägg till rabatt.

Nu får du upp en vy med tre olika val att välja mellan.

• Fast rabatt = Ge en bestämd rabatt i kronor

• Procent rabatt = En rabatt som anges i procent

• Gratis frakt = För dig med fysiska produkter som vill erbjuda fri frakt via rabattkod.

Välj den rabattform du önskar och döp sedan din rabatt (obs! Detta namnet syns endast för dig i din översikt).

Rabattinställningar

Inställningarna är i princip likadana för alla alternativen. Följ dessa steg för att skapa din rabatt.

1. Döp din rabattkod till det som kunden skall ange i kassan.

2. Välj antal gånger koden får användas. Finns ingen begränsning kan du lämna rutan tom.

3. Om rabatten är okej att användas på redan rabatterade produkter, så markerar du denna ruta.

4. Vill du att rabatten ska tillämpas utan rabattkod, helt automatiskt. Så kan du bocka i här. Då märker du att vissa rutor försvinner - då de inte behövs fyllas i längre.

5. Välj rabattstorlek i kronor/procent.

6. Välj den tidsperiod rabatten gäller. Har den inget slutdatum? Så väljer du inget datum i den rutan.

7. Välj för vilka produkter, kategorier eller medlemsgrupper rabatten gäller.

8. Spara.