Gör en fixerad eller flytande header
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vanligtvis försvinner din header när du scrollar ner på din sida. Men om du istället vill att din header ska "följa med" och bli flytande går det att ställa in enligt denna guide:

1. Klicka på den stora cirkeln med kugghjulet Inställningar på din huvudrad i headern. Denna dyker upp när du hovrar med musen över.

2. Kryssa i Applicera fixerad header vid scrollning.

3. Din header är nu fixerad och följer med när du scrollar ner på sidan.

4. Nästa steg är att bestämma om du vill ha ett annat utseende på din flytande header i samband med att du scrollar. Kanske vill du endast att vissa widgets ska finnas där och att den ska vara mindre till storleken.

Gör så här:

• Scrolla ner en bit på sidan (så att din flytande header följer med)

• Redigera sedan headern så som du vill ha den i flytande läge

• När du känner dig nöjd och har sparat kan du återigen scrolla högst upp på sidan. Du kommer då tillbaka till din "vanliga" header i toppen som ser ut som tidigare. Den flytande headern kan du alltså endast redigera när du har scrollat ner en bit.

Tips: Om du vill få din flytande header att sticka ut från bakgrunden kan du i Inställningar välja Lägg till skugga för att skapa en skuggeffekt under din header.

Har du uppdaterat din primära header och vill att din flytande header ska få samma utseende?

När du allra första gången kryssar i "Applicera fixerad header vid scrollning" så skapas en kopia på den header som den ser ut just vid det tillfället. De använder dock inte samma header så framtida ändringar som görs behöver göras på båda. Det är helt enkelt för att man ska kunna ha två olika versioner.

Vill du skapa en likadan version av ändringar du gjort i din primära header så kryssar du bara ur denna inställning, uppdaterar sidan med ändringarna och sedan gör du om inställningen för att skapa en ny kopia. Alternativt redigerar du den flytande headern separat så som du vill ha den. Då behöver du scrolla ner så du befinner dig i den versionen för att redigera den.