Hitta underlag för order
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Önskar din kund få ett underlag på den beställning de gjort eller önskar du själv ett underlag för bokföring? Detta kan du hämta genom att gå till Butik > Beställningar (Klicka in på beställningen det gäller) > Händelse > Skriv ut. Du får sedan upp en ny ruta som kan se olika ut beroende på operativsystem men här ska då finnas alternativ att spara ned som PDF. Skicka sedan denna fil bifogat till kunden.

Du kan även från knappen Händelse skicka ut en kopia på orderbekräftelsen genom att välja Skicka orderinformation till kund. Vilken som passar bäst att skicka till kund beror på vad de ska ha underlaget till. Men då du inte kan skicka orderbekräftelse till dig själv så gör du enligt första alternativet om det är du själv som önskar spara ner underlag (eller följesedel).

Notera att detta inte är samma ska som kvitto då kvitto skickas via den kopplade betalleverantören (t.ex Stripe eller Klarna). Beroende på vad kunden ska använda underlaget till kan de behöva komplettera kvitto med underlag för ordern för att få med all nödvändig information. Du kan läsa mer om det i denna guide.

Hamnar orderinformationen på flera sidor?

Då kan du behöva ändra skalan på underlaget till en mindre procentsats. Vi har provat med 80% som blir perfekt från våran sida men du kan behöva använda annan skala beroende på din enhet och inställningar.