Alla samlingar
E-butiken
Sälja med affiliates
Sälja med affiliates

Kan du skapa affiliatelänkar via Webbas plattform?

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I dagsläget finns tyvärr inget stöd i plattformen för att bygga affiliatelänkar eller affiliateprogram. Detta är något vi har i vår roadmap men i dagsläget finns inget tidsestimat för när vi kan ha det på plats.

För dig som vill arbeta med samarbetspartners kan vi ge några tips på hur du kan göra samarbeten mer hanterbara till vår egna lösning är på plats.

Workarounds i plattformen

Detta är endast lämpligt om du har få samarbetspartners då förloppet kräver förtroende mellan parterna och lite administration.

Tips 1

 • Skapa en unik rabattkod till din samarbetspartner. När du ser att en beställning är genomförd där koden har använts meddelar du din samarbetspartner och ordnar med kommission utifrån den överenskommelse ni har.

Tips 2

 • Skapa en unik produkt i din butik som du döper till exempel till:
  Produkt - Erbjudande Affiliate

 • Säkerställ att du markerar att produkten är markerad som dold i produktinställningarna så kan endast personer med länken se den.

 • Tagga produkten med unik tagg.

 • Skapa en mejlautomation med den taggen som utlösare.

 • Välj som första aktivitet i mejlautomationen att vid köp av denna produkt skall en mejlnotis skickas ut. Ange din affiliates mejl och skapa ett kort mejl som säger att det precis genomförts en affiliateförsäljning. På så vis får din affiliate direkt information om att en försäljning skett.

Tips 3

 • Du kan även genomföra exakt samma förlopp som ovan men utöver skapa en kopia på din landningssida för din tjänst/produkt där du lägger till en köpknapp till, eller anpassad utcheckningskassa med den dolda produkten.

  Fördelen med denna lösning är att besökaren då inte hamnar endast på en produktsida i butiken, utan också kan ta del av hela din landningssida och all information som finns där. Något som kan vara viktigt för köpbeslutet.

Observera att eftersom du är den som äger kontot i plattformen där mejlautomationen finns, så har du full kontroll över alla inställningar och mejlflöden. Det innebär att din affiliate måste lita på att du inte tar bort notisen eller på annat vis undanhåller information.

Vi rekommenderar att er överenskommelse finns skriftligt i sådana här typer av samarbeten.

Extern affiliatelösning

Det finns idag på marknaden flera tredjepartsverktyg där du kan skapa egna affiliateprogram. Av de verktyg vi känner till är dessa ej kostnadsfria. Ett exempel på sådant verktyg är LeadDyno. Det finns flertal på marknaden, vårt tips är att söka på Google och kika runt efter bästa alternativet för just dina behov.

Fick du svar på din fråga?