Ta bort tagg från flera kontakter samtidigt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att ta bort en tagg från flera kontakter samtidigt går du till CRM. Antingen utgår du från hela listan Alla kontakter, eller så filtrerar du ut vilka kontakter du vill redigera.

Bocka sedan i vilka kontakter du önskar att ta bort en tagg från. Vill du markera hela listan klickar du längst upp till vänster bredvid kolumnrubriken Namn. OBS! Radioknapparna för att markera är endast synliga när du håller muspekaren över.

Med rätt kontakter markerade kan du nu klicka på knappen Mer > Ta bort en tagg. Välj vilken tagg du vill ta bort och klicka på Bekräfta. Samtliga markerade kontakter har nu blivit av med taggen.

Ta bort taggar genom en automatisering

Vill du ta bort tagg från endast enstaka kontakter (per automatik) kan du ta bort en tagg som ett steg i en automatisering, t.ex. att använda ”lägg till i lista” som utlösare och sedan som action att taggen tas bort. Sedan lägger du till kontakterna med taggen (filtrera i CRM för att få fram alla med taggen) och lägg till dem i listan. Viktigt här då är att automatiseringen i e-postmarknadsföringen är påslagen med aktuell utlösare (när de läggs till i listan...) innan du lägger dem på listan.