Hur delar jag en freebie på bästa sätt?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du kan dela din freebie på två olika sätt: via mailutskick/automation eller via ett direkt utskick, eller en kombination av båda.

Alternativ 1 - via mailutskick/automation (är att föredra för att bygga upp din maillista)

Om du vill att besökaren ska ange sitt namn och mailadress för att du ska skicka en freebie, så använder du dig av ett formulär (formulär-widgeten i byggaren) för att lägga till dessa fält. Sedan i inställningarna av formuläret kan du antingen koppla formuläret till en lista i Webbas e-postmarknadsföring om du använder den inbyggda, eller så kopplar du den till en lista i den mailplattform du använder (till exempel Mailerlite, Mailchimp, osv).

Om du väljer Webbas inbyggda funktion för e-postmarknadsföring så följer du denna guide.

Om du istället vill använda dig av en extern mailplattform så följer du denna guide.

Du behöver sedan ha skapat en automation som säger att när kunden läggs till i listan (som du valt i formuläret) så ska ett mailutskick ske, och där länkar du då till din freebie. Du kan ladda upp denna fil direkt i Webbas och kopiera länken till filen där, eller så kan du länka till extern plats där du har din fil/freebie.

Här kan du se hur du laddar upp en fil i Webbas.

I nedan video kan du se hur du gör för att det ska skickas ett mail via Webbas e-postmarknadsföring efter det att de angett sina uppgifter i formuläret.

Alternativ 2 - Via direkt utskick

Vill du inte att freebien ska skickas via ett mail som ovan (ovan lösning är dock att föredra för att bygga upp din maillista) så kan du i formulärets inställningar vid ”Åtgärd vid insändning” välja ”Gå till sida” och där välja en sida där du via en knapp länkar till nedladdningen, eller om du direkt länkar till en fil där.