Skicka ut individuella/enstaka mail (till endast en kontakt)
Skicka ut individuella/enstaka mail (till endast en kontakt)
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nytt sedan januari 2024 för vår e-postmarknadsföring är att du numera kan skicka ut individuella mail, dvs endast ett enstaka mail, till dina kontakter utan att behöva skicka till en hel lista. Så här gör du:

1. Gå in i CRM och klicka in på den kontakt du önskar skicka ut ett enskilt mail till för att komma till dens profil.

2. Klicka på mail-ikonen längst upp till höger precis bredvid status för mailprenumerant. Noter att de måste vara registrerade som mailprenumerant för att kunna motta mail från denna tjänst då den tillhör e-postmarknadsföringen. Du kommer få upp en varning om personen inte är det.

3. När du valt ämne och innehåll kan du sedan välja att skicka ut mailet direkt eller schemalägga det till en framtida tidpunkt. Du kan även här byta till email-byggaren om du inte vill skicka ut ett simpelt mail utan ett mer avancerat, eller med mer designval.

Notera att du fortfarande direkt från e-postmarknadsföringen endast kan skicka kampanjer/nyhetsbrev till hela listor, och inte enskilda kontakter, utan denna funktion hittar du endast från kontaktens profil i CRM. Då det dock är en del av e-postmarknadsföringstjänsten behöver du fortfarande ha verifierat din domän till tjänsten och kontakten måste vara registrerad som prenumerant.

Vill du skicka ut ett enstaka mail du använt i en tidigare kampanj/nyhetsbrev eller i en automatisering?

Då behöver du först spara ned mailet som en mall för att sedan använda Byt till email-byggaren och välja mallen.

Vid kampanj/nyhetsbrev: Här behöver du först klona/duplicera redan utskickad kampanj för att komma till redigeringsläget igen. Där kan du sedan spara ned mailet som en mall.

Vid automatisering: Här är det bara att gå in i mailets redigeringsläge och göra precis som ovan, spara som mall i design-fliken.