Webbplatsinställningar

Här når du bland annat egen kod, SEO, delningsbild, favikon, språk, tidszon, applikationer / integrationer

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du når webbplatsinställningar genom att klicka på kugghjulet till vänster i Byggaren. Nedan går vi igenom de olika flikarna och vad du kan göra här inne.

Egen kod: Här kan du lägga in egen anpassad kod på olika sätt, antingen global kod för hela webbplatsen eller för sidan du befinner dig på.

Sidans SEO: Här kan du ange titel och beskrivning för den sida du befinner dig på. Du kan i denna guide lära dig mer om SEO för din webbplats och sidor.

Filhanterare: Du kan läsa om denna funktion i denna guide.

Allmänt / Generella inställningar

Titel: Ange namn på din webbplats - normalt sett namnet på din verksamhet eller företag. Detta namn syns vid utskick av systemmail så som orderbekräftelse, bokningsbekräftelse och formulärutskick.

Favikon: Ikon för webbläsarens flik. Rekommenderad storlek: 16x16 eller 32x32 (.ico, .png) format

Sociala nätverk-delningsbild: Bild som ska visas på sociala nätverk när en sida delas och ingen annan bild är tillgänglig. Detta är en allmän inställning som gäller för alla sidor i webbplatsen om du inte valt en specifik bild inuti sidinställningarna för en sida. Notera att du kan behöva be Meta (för Facebook-delningar) att läsa in ändringarna. Detta gör du då via deras Sharing Debugger verktyg. Även Linkedin har ett verktyg för detta här.

Obs! För att delningsbilden ska synas när du delar på t.ex sociala medier så behöver den ligga i en mapp i filhanteraren som inte innehåller några specialtecken (som Å, Ä, Ö) i sitt namn. Exempelvis: Är mappen döpt till "Bilder" går det bra, däremot "Bilder på mig" fungerar inte då det innehåller "Å".

Domäner

Systemdomän: Webbadressen som systemet tar fram åt dig och som används för att besöka din webbplats om du inte har en egen anpassad domän kopplad. Du kan ändra denna genom att klicka på kugghjulsikonen, och klicka på Ändra systemets subdomän.

Anpassad domän: Egen domän du kopplar på. Du kan i denna guide se hur du gör detta.

Språk & Tid

Webbplatsens språk: Används även för inbyggda texter som "Varukorg" eller "Inloggning", "Förhandsvisa", etc. Just nu går det endast ställa in ett språk per webbplats och funnel. Vill du ha webbplatsen på flera språk kan du läsa mer om detta i denna guide.

Webbplatsens tidszon: Detta är den lokala tidszonen för din webbplats.

Cookies och integritet

Läs mer om cookiebannern i denna guide.

Applikationer

Här kan du lägga till nya applikationer eller integrationer genom att klicka på knappen Lägg till Applikation. Du kan även här hitta API nyckel till din webbplats. Du kan på denna sida se vilka applikationer/integrationer som går att lägga till men du kan även se de genom att lägga till en ny applikation. Betalningsalternativen finner du under Butik > Inställningar > Betalning. I denna guide berättar vi mer om tillgängliga betalalternativ.

Anpassning

Här kan du lägga till egna personifieringsataggar eller hitta de som redan finns skapade av systemet. Just nu finns följande skapade av systemet:

Medlemmens förnamn - {member.first_name}

Visar förnamnet på den inloggade användaren på din webbplats eller funnel

Medlemmens efternamn - {member.last_name}

Visar efternamn för den inloggade användaren på din webbplats eller funnel

Medlemmens e-post - {member.email}

Visar den inloggade användarens e-post på din webbplats eller funnel

URL Parameter - {param.name}

Visar värdet på en URL-parameter (skiftlägeskänslig, mellanslag ersätts med _). Exempel: URL-parameter som first_name=John eller First%20Name=John kan nås via {param.first_name}

Aktuellt år - {current_year}

Visar aktuellt år i formatet YYYY

301 omdirigeringar

Skapa URL-omdirigeringar för att vidarebefordra besökare från sidor som inte finns till aktiva sidor. Omdirigeringar är permanenta (301 omdirigeringar) som antyder för sökmotorer att bevara allt SEO-värde från den äldre sidan. Denna är betydelsefull om du flyttar din webbplats mellan system. Du kan läsa mer om detta i denna guide under rubriken Använd 301-omdirigeringar.