Länka text
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att länka en text till en annan sida eller till annan plats på befintlig sida (så kallad ankarpunkt) så markerar du bara texten och klickar på Länkikonen som dyker upp.

Länkalternativ:
När du trycker på en plats för att välja länk så kommer nedan vy upp. Följande val finns att välja bland här:

• Sida: Här ser du alla sidor som finns i din webbplats sorterat i sidgrupper du placerat dem i. Välj den sida du önskar texten ska leda till.

• Butik: Här hittar du direktlänkar till kategorier och/eller produkter i din butik om du vill att kunden ska komma direkt dit när hen trycker på texten.

• Funnel: Här ser du funnels du har inom din webbplats. Välj Funnel och sedan funnelsteg. Obs! Ser du inte fin funnel här ligger den sannolikt placerad utanför din webbplats, du kan läsa mer om det i den här guiden.

• Extern länk: Detta är när din länk ska leda till en plats utanför din webbplats. Till exempel ett annat företags hemsida eller en funnel utanför din webbplats.

• Ankarpunkt: Är när du vill leda besökaren till en specifik plats på en sida. T.ex. längre ned på befintlig sida eller vid ett särskilt block på annan sida. Läs mer om ankarpunkter.

• Fil: Här får du välja en fil som du har (eller laddar upp vid tillfället) i din filhanterare. Det innebär att när personen trycker på knappen får de direkt tillgång till filen. Tänk därför på att om det t.ex. är en freebie eller liknande att följa den här guiden så att själva filen levereras i ett nästa steg istället för direkt i knappen i formuläret när de registrerar sig.

• Popup: Själva popupen skapar du separat. Sedan kan du välja bland dina popups i detta val. Läs om hur du skapar popups här.

• E-post & Telefon: Här skriver du in en e-post adress eller ett telefonnummer. När någon trycker på dessa kommer vid e-post besökarens e-post klient öppnas med den inskrivna e-posten ifylld som mottagare. Telefonnummer så öppnas det upp frågan om man vill ringa numret om man klickar på sin mobiltelefon.

• Öppnas i samma flik eller nyflik? Det rekommenderas att använda att det öppnas i samma flik om det är sidor inom din webbplats som driver besökaren framåt så som till säljsidor, kassan eller registreringssidor. Leder länken till externa sidor, e-post adresser eller bort från din säljsida rekommenderas att öppnas i ny flik så inte kunden kommer bort från din viktiga säljsida.

• Vad är nofollow länk? Det är sällsynt man använder sig av denna funktionalitet och rekommenderar som standard att inte bocka i den. I principen innebär det att när någon klickar på den länk du länkar - så vill inte du att Google ska följa klicket = i SEO språk rekommenderar du inte till Google den sidan länken leder till. Och för mottagaren är det alltid positivt med länkar till sin sida som inte är markerade som nofollow - det innebär för den sajten att andra rekommenderar den och det i sin. tur bidrar till positiv SEO ranking.