Ge användare/medlemmar tillgång till din kurs
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att ge medlemmar eller användare tillgång till en kurs behöver du göra två saker:

1. Ge medlemmen ett sätt att logga in
2. Ställa in så att medlemmen omdirigeras till en sida vid inloggning

OBS! Om du säljer medlemskap (som i en kurs) genom din webbplats kommer medlemmen att få sina inloggningsuppgifter i samband med köp. De ansluts då också automatiskt till en medlemsgrupp. Se denna guide för att lära dig skapa en webbplats med medlemskap.

Steg 1:
För att ge medlemmen ett sätt att logga in så kan du:

• Lägga till header-widgeten Logga in/profil i din header. Läs mer om header-widgets här.

• Skapa en länk eller knapp som leder till systemsidan Medlemsinloggning/registrering där det redan finns en inloggnings-widget för medlemmar. Läs om hur du länkar till en systemsida i denna guide.

• Lägga till widgeten Medlemsinloggning/registrering på valfri sida, om du inte vill använda dig av systemsidan i punkten ovan.

• Manuellt lägga till medlemmar i en medlemsgrupp. Läs mer i denna guide.

Steg 2:
När medlemmen har fått ett (eller flera) sätt att logga in är nästa steg att välja vilken sida medlemmen ska omdirigeras till. Det kan du läsa mer om i följande guide.