Bilder blir felvända
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Har du råkat ut för att bilden du laddat upp i Filhanteraren blir vänd uppochned eller åt fel håll?

Eftersom det inte går att redigera bilder i plattformen behöver du se till så att bilden är rättvänd från början.

När bilder laddas upp så läses meta-filen in (informationen bakom bilden) och är den t.ex vänd med ett inbyggt program på datorn eller din mobiltelefon så kan det innebära att du ser den rätt där men att informationen inte har ändrats från hur originalbilden är tagen.

Det finns två olika sätt att prova för att få bilderna rättvända även i plattformen.

Tips 1

1. Spara bilden på din dator.

2. Öppna bilden och rotera den två gånger (så den blir rättvänd på nytt på skärmen).

3. Spara igen.

4. Ladda upp i plattformen.

Tips 2

1. Prova att spara ned bilden korrekt via ett redigeringsprogram som Adobe Photoshop om du har det eller Canva online, eller om du provar med en sida på nätet så som https://www.adobe.com/express/feature/image/rotate.

2. Ladda sedan upp bilden på nytt i plattformen.