Alla samlingarBokningsfunktionen (kalender)
Ta emot betalning för onlinebokningar
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att ta betalt för onlinebokningar kan du göra enligt följande:

1) Ställ in ett betalningsalternativ först och främst under Butik > Inställningar > Betalningar. Du kan lägga till Stripe, Paypal eller annan partner som du finner lista på här under Betalningsalternativ.

2) Skapa en produkt (eller produkter) under Butik-fliken för de olika produkter/tjänster och summa du vill ta betalt för bokningstjänsten, t.ex "Coachning 60 min", "Workshop registreringsavgift", Konsultation 30 min" osv. Du kan använda produkttyp "Tjänst".

3) Skapa en bokningshändelse under Bokning-fliken för de olika typer av händelser/möten/kalendrar du vill erbjuda.

4) Lägg till bokningshändelse på en sida med widgeten Bokning, och anpassa widgetens inställningar vid behov. (Kryssa ur plats under Utseende sammanfattning om du inte vill att de ska kunna se din Zoom-länk synligt, utan först vid bokningsbekräftelsen).

5) Bestäm ordningen/flödet. Alternativ 1 är att låta de betala först och boka sen, alternativ 2 är att låta de boka en tid först och betala sen.

Notera:

Beroende på vilken ordning och flöde du väljer kommer du antingen att välja tack-sida för produkten, som leder till bokningskalendern - eller så kommer du ställa in bokningshändelsens tacksida att vara produkten eller utcheckningsformuläret.

Om du väljer alternativ 2 bör du vara medveten om att bokningen går igenom även om de inte skulle betala i nästa steg, då dessa två steg är separata från varandra och ej kopplade samman. Du har dock möjlighet att ställa in den bokade tiden om de ej betalar.