Bildspel (widget)
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Med widgeten bildspel kan du skapa en snygg bakgrund med inbyggda text, bild och videoanimationer i.

När du placerar bildspelwidgeten i den kolumn du önskar den ska ligga så får du upp nedan vy. Välj då redigera slides. Tryck sedan på "+" tecknet.

Då får du sedan upp denna vy. Överst ser du att du kan välja hur bakgrunden ska se ut. Välj mellan att göra en enfärgad bakgrund i valfri färg. Eller så kan du välja att lägga till en valfri bild.

När du har valt din bakgrund kan du bygga på lager ovanför bakgrunden. Detta kan vara textrutor, bilder eller inbäddade videoklipp. Alla dessa lager kan dessutom vara animerade så de rör sig när de kommer in.

Exempel på hur det kan se ut. Här kan du se två slides. En med bildbakgrund + textlager samt en med enfärgad bakgrund + bildlager. Tryck på playknappen i nedan bild för att se videoklippet.

Observera att när du lägger in bildlager kan du justera bildstorleken. Det kan vara lite knixigt att hitta punkten men hovra med muspekaren i kanten av bilden tills du ser en liten bil. Sedan drar du bara bilden. Vill du flytta hela bilden kan du se som en hand när du hovrar över bilden. Klicka när du se den och bara dra bilden dit du vill ha den.

När du använder videolager behöver detta vara ett klipp där du tar det som heter inbäddningskoden, med andra ord inte URL länken för klippet.